Ajurvedoje mitybos tipas priklauso nuo žmogaus konstitucijos tipo, vadinamo došomis. Skirtingoms došoms reiktų daugiau kai kurių produktų arba priešinga – jų vengti. Tačiau yra ir bendri maisto derinimo principai, tinkantys visiems:

1. Pagal Ajurvedos teoriją, negalima valgyti, būnant emociškai susijaudinus, o tarpas tarp valgymų turėtų būti ne mažiau 3 valandų;
2. Nereikia daug gerti valgant, ypatingai šalto vandens;
3. Negalima prieš miegą vartoti rūgščių ir sūrių produktų, net kefyro.
4. Negalima kartu vartoti pieno produktų ir rūgštaus maisto;
5. Negalima valgyti kartu meliono ir grūdų;
6. Negalima kaitinti medaus: pakaitintas medus tampa toksišku organizmui;
7. Negalima derinti pieno ir kitų baltyminių produktų: pienas turi šaldančių savybių, o baltymai šildo, tad derinami šie produktai veikia priešingai vienas kitam.
8. Geresniam maisto įsisavinimui, reiktų maistą prieš vartojant pašlakstyti citrinos sultimis, tai taip pat patiekalui dar suteiks ir šviežią malonų skonį;
9. Pats sveikiausias maistas – šviežias; jeigu maistas pagamintas daugiau negu prieš 3 valandas, jis teikia mažai naudos organizmui, o jei palaikytas per naktį – produktai jame pradeda irti, net jeigu tai nematoma plika akimi;
10. Maksimaliai naudingas maistas turi savyje turėti visus 6 skonius: saldų, sūrų, rūgštų, aštrų, kartų ir sutraukiantį.

Pagal www.Ajurveda24.lt – viskas grožiui ir sveikatai iš gamtos

Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą