Šviežias naminis jogurtas su uogomis

Visiems mums nuo vaikystės buvo kalbama apie naudingas pieno ir produktų, pagamintų iš jo, savybes. Pienas – puikus kalcio, baltymų ir vitamino B2 šaltinis. Jį rekomenduoja esant tokiems susirgimams kaip osteoporozė, peršalimas, hipertonija, rėmuo. Taip pat jis padeda kovoti su nemiga ir migrena. Tačiau būtina suprasti, kad pasterizuotas pienas iš parduotuvės neturi tokių savybių. Ajurveda rekomenduoja vartoti tik šviežią pieną. Pavyzdžiui, Vata tipo konstitucijos žmonėms geriau gerti karvės pieną, kadangi jis riebus, saldaus skonio. O štai ožkų pienas turi sutraukiantį skonį ir savybes, mažinančias Pita ir Kapha došų perteklių.

Greta pieno produktų, jogurtas – vienas pagrindinių Ajurvedoje, todėl, kad turi daugybę naudingų savybių, o taip pat gali būti puikus patiekalas pusryčiams ar net sveikam užkandžiui.

Siūlome jūsų dėmesiui naminio jogurto receptą.

1 litrui jogurto pagaminti reikės:
– 1 litro pieno;
– 2 valgomieji šaukštai jogurto;
– uogos/vaisiai.

Ant nedidelės ugnies pakaitiname pieną iki tol, kol susidarys puta. Tada nuimame jį nuo viryklės ir leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros ir sumaišome jį su jogurtu (taip pat kambario temperatūros) stiklainyje, uždengiame ir laikome šiltoje vietoje, kur nėra skersvėjų. Jeigu darote jogurtą vakare, tau jau ryte turėsite maistingus, skanius ir naudingus pusryčius, kuriuos galėsite pagardinti ir papuošti uogomis bei vaisiais.

Gero apetito!

Facebook Comments
- Reklama -
DALINTIS
Ajurvedos konsultantas, ajurvedinės vegetarinės mitybos specialistas, sveiko ajurvedinio sveiko gyvenimo būdo ir mitybos propaguotojas

RAŠYKITE KOMENTARĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą