Senovės Indijos medicina – ajurveda, tvirtina, kad gerai savijautai ir tinkamos koncentracijos pasiekimui per dieną reikia išgerti septynias-aštuonias stiklines vandens. Laikoma, kad būtent toks vandens kiekis yra reikalingas ama (toksinų) pašalinimui iš organizmo.

Ajurvedos specialistai rekomenduoja prieš vartojimą vandenį pašildyti: tokiu būdu vyksta saveika tarp dviejų elementų – vandens ir ugnies, kas, savo ruožtu, organizme stiprina agni (virškinimo ugnį). „Ledinis vanduo mūsų organizmui tas pats kas nuodai – jis nedelsdamas atšaldo agni, – sako žymus ajurvedos specialistas Vasant Ladas, senovės Indijos medicinos instituto prezidentas Albukerke (Naujosios Meksikos valstija, JAV). – O šiltas vanduo – tikras nektaras kūnui“. Be to, jis būtinas užtikrinant vienodus gyvybinės energijos srautus.

Pats paprasčiausias ir maloniausias būdas gauti maksimalią naudą iš mėgstamo mineralinio vandens – tai įberti į stiklinę prieskonių ir tuo pačiu atstatyti savo došos balansą:

  • Vata došos kūno konstitucijos žmonės gali įdėti į vandens stiklinę žiupsnelį asafetidos, kumino, ožragės, apynių, gudobelių, imbiero, juodųjų pipirų, laminarijos, ciberžolės, vulkaninės druskos ir kt.
  • Pita konstitucijos žmonėms tinka kardamonas, kalendra, kuminai, aguonos, sukatžolė, gudobelė, muskato riešutai, margainis ir kt.
  • Kapha tipui rekomenduojama gerti vandenį su imbieru, ciberžole, lauro lapais, asafetida, juodaisiais pipirais, cinamonu, gvazdikėliais, laminarijomis ir kt.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą