A la Cantucci su migdolais

    0
    283

    Kodėl „a la“? Todėl, kad gavosi ne kietoki tarsi džiūvėsėliai, o traškūs iš išorės ir minkšti viduje. Bet mums labai patiko. 
    Šie sausainėliai tradiciškai patiekiami su taure vyno ir valgomi mirkant į jį arba su puodeliu espresso ar cappuccino.

    Atsispausdinti receptą
    A la Cantucci su migdolais
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Migdolus beriame į dubenelį ir užpilame verdančiu vandeniu. Kai vanduo šiek tiek atvės, jį išpilame, užpilame dar kartą ir palaikome 10 min. Išpilame vandenį ir nulupame migdolų odeles.
    2. Į didelį dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir permaišome.
    3. Dedame smulkiai pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų.
    4. Dedame riešutus, apelsino žievelę, pilame migdolų aromatą ir permaišome.
    5. Įpilame grietinėlę ir užmaišome tešlą (tešla turėtu gautis minkšta ir šiek tiek lipni). Ilgai minkyti nereikėtu, nes pradės tirpti sviestas.
    6. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Iš tešlos formuojame batonėlius (šlapiomis rankomis suformavau 3).
    7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
    8. Skardą ištraukiame ir batonėlius atvėsiname.
    9. Po 2 valandų supjaustome labai aštriu peiliu.
    10. Ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
    11. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių iš kiekvienos pusės.
    12. Atvėsiname ant grotelių. Stebime kad, šeimos nariai nepavogtu. 🙂
    13. Pasidarome kvapnios arbatos ir mėgaujamės.
    Facebook komentarai