Aromatingi moliūgų keksiukai

    0
    197

    Šie keksiukai man priminė Kalėdas. Juos kepant namie pakvipo gvazdikėliais ir cinamonu. Keksiukai gavosi labai aromatingi, minkštučiai ir labai skanūs. O su puodeliu kvapnios arbatos tiesiog fantastika. Kitą dieną liko tokie pat minkšti ir purūs.

    Atsispausdinti receptą
    Aromatingi moliūgų keksiukai
    Servings
    Ingredients
    Servings
    Ingredients
    Instructions
    1. Moliūgą supjaustome maždaug vienodo dydžio gabaliukais. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
    2. Kepame iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.
    3. Iškepusius moliūgus sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
    4. Į dubenį persijojame miltus su druska, kepimo milteliais ir prieskoniais.
    5. Į kitą dubenį dedame atvėsintą moliūgų tyrę, beriame cukrų, vanilę, pilame aliejų, pieną, sirupą ir gerai išmaišome
    6. Sujungiame mases ir užmaišome tešlą.
    7. Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir užpildome 2/3.
    8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių (prieš išimant patikrinkite mediniu pagaliuku). Atvėsiname.
    9. Tiekiant galima apibarstyti cukraus pudra, cukrumi sumaišytu su cinamonu arba papuošti kremu.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė 250 ml.
    2. Originaliame recepte buvo 3/4 stiklinės cukraus, bet ir su 1/2 st. man buvo per saldu.
    3. Karvės pieną galima pakeisti augaliniu.
    4. Dalį miltų galima pakeisti pilno grūdo miltais.
    Facebook komentarai