Avinžirnių miltų sklindžiai su pomidorais

0
450

Avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu. Savo sudėtyje turi daug angliavandenių, ir, palyginus su kitomis miltų rūšimis – daug baltymų. Ir neturi glitimo bei kviečių. Šie miltai plačiai naudojami artimųjų Rytų ir Indijos virtuvės patiekalams gaminti, tokiems kaip pakoros, laddu. 
O aš gaminau sklindžius su pomidorais ir žalumynais. Pomidorus galima pakeisti paprika, žirneliais. Jei neturite avinžirnių miltų, galite keisti žirnių, tik geriau pamaišyti su kvietiniais, nes žirnių miltų skonis aštresni nei avinžirnių. Valgyti skaniausia su raita arba šviežių daržovių salotomis.

Atsispausdinti receptą
Avinžirnių miltų sklindžiai su pomidorais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus su prieskoniais.
  2. Į miltų mišinį pilame mineralinį vandenį (200 ml.) ir gerai išmaišome, kad neliktu gumuliukų. Paliekame pastovėti 10-15 minučių.
  3. Smulkiai supjaustome pomidorus, sukapojame žalumynus.
  4. Į tešlą dedame pomidorus, žalumynus ir permaišome. Jei tešla per tiršta įpilkite dar vandens. Tešla turėtu gautis tirštoka (panašiai kaip sklindžiams).
  5. Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, dedame 1 v.š. ghi. Šaukštu dedame tešlą ir sklindžius apkepame iš abieju pusių iki gražios auksinės spalvos.
  6. Sklindžius apšlakstome citrinos sultymis ir tiekiame su šviežių daržovių salotomis. Prie šių sklindžių taip pat tiktu gaivus padažas kaip tzatziki.
Recipe Notes
  1. Šiam patiekalui galima panaudoti ajurvedinį mišinį blynams.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą