Baklažanų ir panyro sūrio troškinys

    0
    612

    Pagaliau išmokau skaniai pagaminti baklažanus! Skanus, kvapnus ir šildantis troškinys.  Man skaniausias su ryžiais.

    Atsispausdinti receptą
    Baklažanų ir panyro sūrio troškinys
    Patiekalas Antri patiekalai
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Antri patiekalai
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Baklažanus supjaustome, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
    2. Gerai nuplauname, nusausiname, pagardiname kario prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir gerai permaišome.
    3. Baklažanus kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių arba keptuvėje (kepant orkaitėje mažiau prisigeria riebalų).
    4. Pomidorus smulkiai supjaustome arba sutriname.
    5. Dideliame puode įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus. Beriame garstyčių sėklas ir uždengiame. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame tarkuotą arba smulkiai supjaustytą imbierą ir čilį pipirą, maišant kepame apie 30 sekundžių. Beriame asafetidą, ciberžolę ir kalendrą, maišant kepame kelias sekundes. Dedame pjaustytus pomidorus, pagardinama cukrumi ir druska. Padažą troškiname ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.
    6. Supjaustome sūrį.
    7. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
    8. Į puodą su padažu beriame Garam Masalą, permaišome. Dedame keptus baklažanus ir sūrį, atsargiai permaišome ir troškiname dar 5 minutes.
    Facebook komentarai