Bananų pyragas su citrusiniu sirupu

0
688

Tai vienas tokių pyragų iš kurių nieko labai ypatingo nesitiki. Gamini paprasčiausia skanėstą prie puodelio arbatos. Bet atkandus pirmą gabaliuką burnoje įvyksta sprogimas ir supranti, kad jis galėtu būti šventinio stalo žvaigždė. Iš pradžių jaučiamas banano saldumas, po to citrinos rūgštelė… mmm… Čia dar labai tiktu smulkinti riešutai, man atrodo, kad labiausiai tiks graikiniai. 
Aš iš pradžių net nenorėjau daryti sirupo, bet tik paragavus supratau, kad be jo būtų banalus bananų pyragas.

Atsispausdinti receptą
Bananų pyragas su citrusiniu sirupu
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Bananus sutriname su cukrumi, druska ir cinamonu.
  2. Į bananų masę pilame kefyrą, sviestą ir gerai permaišome.
  3. Beriame sodą ir užpilame citrinos sultimis. Permaišome.
  4. Po trupučiuką beriame miltus ir užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
  5. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą
  6. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. (tikriname mediniu pagaliuku).
  7. Dubenėlyje gerai išmaišome citrinos sultys su medumi.
  8. Pyragą atvėsiname 10-15 minučių, subadome šakute (aš naudojau medinį dantų krapštuką) ir šaukštu paskirstome sirupą.
  9. Palaukiame apie 30 minučių ir mėgaujamės.
Recipe Notes
  1. Bananų svoris be žievelės 265 g.
  2. Sirupui sunaudojau 1/2 citrinos sulčių - 35 g.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą