Bananų pyragas su citrusiniu sirupu

    0
    1176

    Tai vienas tokių pyragų iš kurių nieko labai ypatingo nesitiki. Gamini paprasčiausia skanėstą prie puodelio arbatos. Bet atkandus pirmą gabaliuką burnoje įvyksta sprogimas ir supranti, kad jis galėtu būti šventinio stalo žvaigždė. Iš pradžių jaučiamas banano saldumas, po to citrinos rūgštelė… mmm… Čia dar labai tiktu smulkinti riešutai, man atrodo, kad labiausiai tiks graikiniai. 
    Aš iš pradžių net nenorėjau daryti sirupo, bet tik paragavus supratau, kad be jo būtų banalus bananų pyragas.

    Atsispausdinti receptą
    Bananų pyragas su citrusiniu sirupu
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Bananus sutriname su cukrumi, druska ir cinamonu.
    2. Į bananų masę pilame kefyrą, sviestą ir gerai permaišome.
    3. Beriame sodą ir užpilame citrinos sultimis. Permaišome.
    4. Po trupučiuką beriame miltus ir užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
    5. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą
    6. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. (tikriname mediniu pagaliuku).
    7. Dubenėlyje gerai išmaišome citrinos sultys su medumi.
    8. Pyragą atvėsiname 10-15 minučių, subadome šakute (aš naudojau medinį dantų krapštuką) ir šaukštu paskirstome sirupą.
    9. Palaukiame apie 30 minučių ir mėgaujamės.
    Recipe Notes
    1. Bananų svoris be žievelės 265 g.
    2. Sirupui sunaudojau 1/2 citrinos sulčių - 35 g.
    Facebook komentarai
    Ankstesnis straipsnisMorkų keksas
    Kitas straipsnisLietiniai
    Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.