Bemielė duona su prieskoniais

    0
    2375

    Mes duoną valgome labai retai. Todėl pagalvojau kodėl gi nepradėjus ją kepti namie. Mažo kepaliuko užteks visai savaitei. Juk namie kepta duona yra skanesnė, sveikesnė. O svarbiausia pagaminta su meile. Šviežiai keptos duonos ar pyrago kvapas namuose sukuria tokią jaukią ir šiltą atmosferą.

    Atsispausdinti receptą
    Bemielė duona su prieskoniais
    Patiekalas Kepiniai
    Servings
    kepaliukas
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai
    Servings
    kepaliukas
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Miltus persijojame su prieskoniais, sausu pienu ir druska. Beriame cukrų, saulėgrąžas, moliūgo sėklas ir viską gerai permaišome.
    3. Pilame jogurtą, citrinos sultimis gesintą sodą ir užmaišome tešlą (jei tešla gaunasi per sausa įpilkite 50 ml vandens. Tešla gaunasi kieta).
    4. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir išlyginame (aš rankas ištepiau aliejumi, nes tešla buvo šiek tiek lipni).
    5. Duoną kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 val.
    6. Iškeptą duoną ištraukus paliekame šiek tiek atvėsti kepimo formoje. Išimame ir atvėsiname ant grotelių.
    Recipe Notes
    1. Kitą kartą dėsiu mažiau cukraus, nes man buvo šiek tiek per saldu (vyrui kaip tik).
    2. Naudojau 21*11 dydžio kepimo formą.
    Facebook komentarai
    Ankstesnis straipsnisLietiniai
    Kitas straipsnisLietiniai su kefyru
    Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.