Bengališkas sabdžis

    0
    457

    arba daržovės grietinėlės padaže. Šis troškinys yra pasakiškai skanus. Keičiant daržoves, gausite vis naują patiekalą. Šiam troškiniui daržoves ruošiamos atskirai. Jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba paruošti garų puode, kaip jums labiau patinka. Tada belieka tik sumaišyti su padažu ir skanus patiekalas jau garuoja ant jūsų stalo. 

    Atsispausdinti receptą
    Bengališkas sabdžis
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame daržoves: morką supjaustome griežinėliais, baklažanus – kubeliais, žiedinį kopūstą ir brokolius – žiedynėliais.
    2. Morkas dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
    3. Baklažanus beriame į dubenį, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15 minučių.
    4. Baklažanus gerai nuplauname, dedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, pagardiname prieskonių mišinių „Garam masala“, permaišome ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
    5. Įkaitiname keptuvę, pilame 1 v.š. aliejaus arba ghi, dedame žiedinius kopūstus, maišant kepame 5 minutes. Dedame brokolius ir kepame dar 5 minutes. Pilame 1/4 stiklinės karšto vandens, uždengiame ir troškiname 5 minutes.
    6. Panyrą supjaustome kubeliais ir apkepiname iš abiejų pusių.
    7. Sudedame paruoštas daržoves, panyrą į dubenį ir atidedame.
    8. Puode įkaitiname 1 v.š. aliejaus, beriame prieskonius ir kepiname 5 sekundes, pilame grietinėlę, dedame grietinę, pagardiname druska ir gerai permaišome. Padažą kaitiname iki užvirimo.
    9. Paruoštą padažą pilame ant daržovių ir atsargiai permaišome. Galima papildomai pagardinti žolelėmis (krapais, petražolėmis ar kt.).
    10. Tiekiame šilta su pasirinktu garnyru.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą