Bulvių paplotėliai su prieskoniais

    0
    505

    Skaniausi paplotėliai! Gardinkite savo mėgstamiausiais prieskoniais ir tiekite prie sriubos ar troškinio. 

    Atsispausdinti receptą
    Bulvių paplotėliai su prieskoniais
    Patiekalas Kepiniai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Įkaitiname keptuvę, beriame kumino sėklas ir apkepiname apie 30 sekundžių.
    2. Į grūstuvę beriame kuminą, juoduosius pipirus, druska ir sutriname.
    3. Bulves nulupame, sugrūdame, pagardiname prieskoniais, beriame smulkiai supjaustytą čilį ir gerai permaišome.
    4. Beriame miltus ir užminkome tešlą.
    5. Tešlą padaliname į 8-10 lygių dalių.
    6. Plonai iškočiojame. Jei tešla limpa prie paviršiaus ir kočėlo, pabarstykite miltais, jei ne, tuomet ir nereikia.
    7. Įkaitiname sausą keptuvę. Dedame paplotėlį ir kepame 1-2 minutes
    8. Apverčiame ir iškepusią pusę aptepame tirpintu sviestu arba ghi (aš naudojau konditerinį teptuką). Nukeliame paplotėlį ant lėkštes aptepta pusę į apačią, tada aptepame kitą pusę.
    9. Kepame kitą paplotėlį. Jei kočiojimui papildomai naudojote miltus, tuomet po kiekvieno iškepto paplotėlio nuvalykite keptuve popieriniu rankšluosčiu nes miltai nubira ir dega.
    10. Tiekiame šiltus.
    Facebook komentarai