Burokėlių dalas

    0
    1269

    arba tiesiog burokėlių sriuba su lęšiais. Paprasta, soti ir labai skani sriuba. Burokėlius labai gerai įtraukti į savo mitybą žiemą, nes jie puikiai šildo organizmą.

    Atsispausdinti receptą
    Burokėlių dalas
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Į puodą pilame vandenį, užverdame, beriame lęšius ir dedame lauro lapus. kai užvirs, sumažiname ugnį.
    2. Morką ir burokėlį atskirai sutarkuojame stambią tarką.
    3. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Uždengiame keptuvę ir laukiame kol nustos spragsėti. Beriame maltus prieskonius, pakepiname 5 sekundes ir dedame morkas. Maišant kepame 5 minutes. Dedame burokėlį ir kepame dar 5 minutes.
    4. Keptas daržoves dedame į puodą. Pagardiname druska ir pipirais. Verdame kol lęšiai suminkštės.
    5. Tiekiame šiltą su grietine.
    Recipe Notes
    1. Lęšius būtina pamirkyti bent 15-30 min.

    Facebook komentarai