Daržovių keksiukai

    0
    627

    Puikus keksiukai. Skanūs ir šilti, ir šalti. Galima tiekti su šviežių daržovių salotomis, kaip garnyrą prie įvairių kepsnelių arba valgyti vienus. Iš pradžių planavau daryti su brokoliais, žiediniais kopūstais ir žirneliais. Bet šaldytuve gulėjo viena orkaitėje kepta kukurūzų burbuolė, ant stalo kelios mažos paprikos ir… gavosi trispalvė.

    Atsispausdinti receptą
    Daržovių keksiukai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Brokolį išskirstome stambiais žiedynais ir apverdame (viriau 5 minutes garų puode).
    2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
    3. Nuo burbuolės peiliu nupjauname kukurūzus (jei pas jus švieži kukurūzai, galite burbuolę apvirti su brokoliais arba apkepti kartu su paprika)
    4. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame ciberžolę, asafetidą, kuminą ir maišant kepame 3-5 sekundes. Beriame papriką ir maišant kepame 3-5 minutes.
    5. Brokolius išskirstome mažesniais žiedynais.
    6. Daržoves dedame į dubenį, pagardiname druska, pipirais ir atsargiai permaišome.
    7. Beriame 50 g. sūrio ir permaišome.
    8. Ruošiame tešlą: į dubenį įpilame vandens, beriame miltus, pagardiname kalendros lapeliais, druska, pipirais ir gerai išplakame (tešla turėtu gautis kaip lietiniams)
    9. Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi. Dedame 2 v.š. daržovių ir šiek tiek paspaudžiame.
    10. Ant viršaus pilame 2-3 v.š. tešlos.
    11. Apibarstome sūriu
    12. Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą