Daržovių keksiukai

0
425

Puikus keksiukai. Skanūs ir šilti, ir šalti. Galima tiekti su šviežių daržovių salotomis, kaip garnyrą prie įvairių kepsnelių arba valgyti vienus. Iš pradžių planavau daryti su brokoliais, žiediniais kopūstais ir žirneliais. Bet šaldytuve gulėjo viena orkaitėje kepta kukurūzų burbuolė, ant stalo kelios mažos paprikos ir… gavosi trispalvė.

Atsispausdinti receptą
Daržovių keksiukai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Brokolį išskirstome stambiais žiedynais ir apverdame (viriau 5 minutes garų puode).
  2. Papriką supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Nuo burbuolės peiliu nupjauname kukurūzus (jei pas jus švieži kukurūzai, galite burbuolę apvirti su brokoliais arba apkepti kartu su paprika)
  4. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi, beriame ciberžolę, asafetidą, kuminą ir maišant kepame 3-5 sekundes. Beriame papriką ir maišant kepame 3-5 minutes.
  5. Brokolius išskirstome mažesniais žiedynais.
  6. Daržoves dedame į dubenį, pagardiname druska, pipirais ir atsargiai permaišome.
  7. Beriame 50 g. sūrio ir permaišome.
  8. Ruošiame tešlą: į dubenį įpilame vandens, beriame miltus, pagardiname kalendros lapeliais, druska, pipirais ir gerai išplakame (tešla turėtu gautis kaip lietiniams)
  9. Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi. Dedame 2 v.š. daržovių ir šiek tiek paspaudžiame.
  10. Ant viršaus pilame 2-3 v.š. tešlos.
  11. Apibarstome sūriu
  12. Keksiukus kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą