Daržovių sriuba su leistinukais

    0
    864

    Užsimaniau paprastos sriubos su leistinukais. Vaikystės skonis… Paprasta, bet gi kokia gardi!

    Atsispausdinti receptą
    Daržovių sriuba su leistinukais
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Smulkiai supjaustome morką ir salierą.
    3. Kubeliais supjaustome moliūgą ir bulvę.
    4. Puode įkaitiname ghi (aliejų), dedame kario lapus ir maišant kepame kelias sekundes. Beriame prieskonius, maišant kepame kelias sekundes ir beriame morką su salierais. Maišant kepame 5 minutes.
    5. Dedame moliūgą, bulves, žirnelius ir maišant kepame dar 5 minutes.
    6. Į puodą įpilame vandens arba sultinio, pagardiname druska, užverdame ir verdame 10-15 minučių.
    7. Į nedidelį dubenį beriame miltus, druską, po trupučiuką pilame pieną (vandenį) ir užmaišome tirštą tešlą leistinukams.
    8. Likus 5 minutėms iki pabaigos arbatiniu šaukšteliu dedame tešlą į puodą (tešla nuo šaukštelio gražiai nusileidžia ant dugno). Leistinukus reikia daryti greitai (su močiute darydavome dviese).
    9. Kai leistinukai iškyla į paviršių, verdame dar 3 minutes ir išjungiame.
    10. Sriubą išpilstome į lėkštes ir tiekiame (aš visada prašydavau daugiau leistinukų man įdėti).
    Recipe Notes
    1. Šiai sriubai galite naudoti ir kitas daržoves. Bendrai jų turėtu būti apie 250-300 g.
    2. Paprastai naudoju 1 l sriubos ~1 a.š. druskos.

    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą