Galetė su obuoliais ir rabarbarais

0
203

Galetė (prancūzų k. „galette“) tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. O jei paprastai, tai tiesiog paplotėlis su įdaru.
Kadangi rabarbarų sezonas, tai dėl įdaro ilgai sau galvos nekvaršinau. 
Gabaliukas šio nuostabaus pyrago + puodelis kvapnios arbatos = ideali popietė!

Atsispausdinti receptą
Galetė su obuoliais ir rabarbarais
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Iš miltų, varškės ir sviesto užmaišome tešlą (papildomai cukraus į tešlą nedėjau, man saldumo užteko. Jei mėgstate saldžiau, galite įdėti 2-3 v.š.).
  2. Tešlą įsukame į plėvelę ar į maišelį ir dedame į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
  3. Nulupame ir supjaustome obuolius bei rabarbarus.
  4. Beriame cukrų, cinamoną, krakmolą ir permaišome.
  5. Tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo formą (kadangi ypatingos formos galetei nereikia, galima ją suformuoti tiesiog kepimo popieriumi išklotoje skardoje).
  6. Dedame įdarą.
  7. Užlenkiame kraštus.
  8. Galetę kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Recipe Notes
  1. Šiai galetei naudojau viso grūdo ir speltos miltus per pusę.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą