Grikių miltų sausainiai

0
352

Aš nesu grikių gerbėja, bet sausainiai man labai patiko. Minkšti, ne per saldūs. Vaikas valgė su malonumu. Šiuos sausainius tikrai kepsiu dar kartą. Jei mėgstate saldesnius desertus, dėkite daugiau datulių arba papildomai pasaldinkite cukrumi arba sirupu. 

Atsispausdinti receptą
Grikių miltų sausainiai
Servings
vnt.
Ingredients
Servings
vnt.
Ingredients
Instructions
  1. Į didelį dubenį beriame miltus, kakavą, sodą ir permaišome.
  2. Į blenderį/smulkintuvą pilame pieną, aliejų, dedame datules ir susmulkiname.
  3. Pieno mišinį pilame į miltų mišinį ir užmaišome tešlą.
  4. Tešlą šaukštu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome migdolų drožlėmis arba sezamo sėklomis (nebūtinai).
  5. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-13 minučių.
Recipe Notes
  1. Tešlos konsistencija gali priklausyti nuo pasirinktų miltų. Aš naudojau grikių miltus „Fasma“. Pas mane gavosi tiršta tešla (kaip riebi grietinė), sausainius lengvai suformavau šaukštu. Sausainiai iš tokios tešlos gaunasi minkšti. Jei pas jus gautusi kieta tešla, tuomet galima rankomis suformuoti rutuliukus. Taip paruošti sausainiai būtų trapesni, bet taip pat skanūs. Ruošiant tešlą galima berti ne visus miltus iš karto, tuomet galėsite patys reguliuoti tešlos tirštumą.
  2. Jei datulės kietos, užmerkite 1 val.

 

Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą