Grikių miltų sklindžiai

    0
    1589

    Kiekvienoje kultūroje yra pasninko tradicijos – pilno arba dalinio susilaikymo nuo maisto ir gėrimo vartojimo. Ekadašis – pasninkavimo laikymąsi pagal vedines tradicijas. Šią dieną atsisakoma ankštinių bei grūdinių patiekalų 
    Todėl šie grikių miltų sklindžiai yra puikus pasirinkimas pusryčiams per Ekadašį. 

    Atsispausdinti receptą
    Grikių miltų sklindžiai
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Bananus, 1 v.š. cukraus dedame į smulkintuvą, įpilame 100 ml vandens ir susmulkiname iki vientisos masės.
    2. Sodą nugesiname 1 a.š. citrinos sulčių (turi suputoti) ir pilame į bananų masę.
    3. Į bananų masę beriame miltus ir permaišome. Po trupučiuką pilame vandenį ir užmaišome tešlą (turėtu gautis tiršta kaip sklindžiams. Galite kepti ir lietinius, tuomet įpilkite daugiau vandens). Įpilame 2 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
    4. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę ir šaukštu pilame tešlą. Kai ant paviršiaus pradės sproginėti burbuliukai, apverčiame ir trumpai apkepame iš kitos pusės.
    5. Tiekiame šiltus su pasirinktu padažu.
    Facebook komentarai