Imbierinė kalendros arbata

0
158

Žiema ne tik fantastiškų pramogų ir didžiųjų švenčių metas, bet ir įvairių ligų. Ligas įveikti padės labai skani imbierinė kalendrų arbata.
Kalendros prieskonis žinomas nuo Biblijos laikų. Kalendra – turtinga vitaminais C, A, B1, B2, B3, turi kalcio, magnio ir fosforo. Pasižymi šaldančiomis savybėmis, patariama gerti kalendros arbatą karščiuojant. Kalendra varo šlapimą ir vandens perteklių iš organizmo, stiprina ir padeda atsigauti po ligų, valo organizmą nuo toksinų arba amos pagal ajurvedą. Imbieras – nepakeičiama priešuždegiminė priemonė. Rytų išmintis: viską, ko reikia sveikatai, galime atrasti imbiere. 

Atsispausdinti receptą
Imbierinė kalendros arbata
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Kalendros sėklas šiek tiek pasmulkiname kavamale arba grūstuvėje.
  2. Imbierą supjaustome plonomis riekelėmis.
  3. Ant vidutinės ugnies įkaitiname nedidelį puodą, beriame kalendros sėklas ir maišant kepiname 3-5 minutes.
  4. Dedame imbierą ir kepiname dar 2-3 minutes.
  5. Užpilame vandeniu, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame 10 minučių. Palaikome uždegta 5 minutes.
  6. Arbatą išpilstome į puodelius, pagardiname cukrumi arba medumi bei citrinos griežinėliais.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą