Kepti žiediniai kopūstai su bulvėmis

0
251

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai labai paprastas ir visai neįdomus patiekalas. O dar ne mažai žmonių galvoja, kad bulvės nesveika, jos yra sunkiai virškinamos. O čia dar ir keptos. Tačiau jos auga mūsų krašte, mes jas valgome nuo pat vaikystės, todėl mūsų racione jos turi būti. Pateiktos tinkamu laiku, tinkamu kiekiu ir su tinkamais prieskoniais jos nepadarys žalos mūsų organizmui.
O patiekalo skonis fantastiškas! Prieskonių pagalba iš paprastų ingredientų galima sukurti išskirtinį patiekalą.

Atsispausdinti receptą
Kepti žiediniai kopūstai su bulvėmis
Servings
Ingredients
Servings
Ingredients
Instructions
  1. Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartų, sudedame atskirai: kuminai+kalendra+ciberžolė, cukrus+druska, juodųjų garstyčių sėklos, smulkiai supjaustytas imbieras, prieskonių mišinys Garam Masala.
  2. Žiedinį kopūstą supjaustome smulkesniais žiedynais.
  3. Supjaustome bulves.
  4. Nuo pomidorų nuimame odeles ir supjaustome kubeliais.
  5. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę).
  6. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame smulkiai supjaustytą imbierą ir maišant kepame 30 sekundžių. Beriame ciberžolę, kuminą, kalendrą ir maišant kepame kelias sekundes.
  7. Dedame bulves ir maišant kepame 2 minutes.
  8. Dedame žiedinį kopūstą ir maišant kepame dar 3-5 minutes.
  9. Dedame pomidorus, pagardiname druska, cukrumi ir gerai permaišome.
  10. Uždengiame dangčiu ir troškiname ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Likus 5 minutėm iki gaminimo pabaigos pagardiname Garam Masala ir žalumynais.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą