Kūčia (Kutja)

    0
    196

    Šiais metais šventiniam stalui nusprendžiau pagaminti vaikystės patiekalą – Kutją. Nors ne visai vaikystės, nes papildomai dėjau aguonų, razinų ir riešutų. Močiutė darė paprastai – kviečius užpildavo medaus vandeniu ir man buvo labai skanu. O dar buvo virti ryžiai sumaišyti su razinomis ir taip pat tiekiama su medaus vandeniu. Tai buvo du mano mėgstamiausi patiekalai.

    Atsispausdinti receptą
    Kūčia (Kutja)
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Kviečius perrenkame, nuplauname ir užmerkiame (laikiau per naktį).
    2. Kviečius užpilame 2 st. vandens, užverdame, sumažiname ugnį ir verdame kol suminkštės.
    3. Aguonas užpilame vandeniu ir paliekame valandai, razinas – 20 min.
    4. Aguonas nukošiame ir pertriname ()nebūtinai).
    5. Riešutus sukapojame ir apkepiname sausoje keptuvėje.
    6. Kviečius nukošiame ir atvėsiname.
    7. Į dubenį beriame kviečius, razinas, aguonas, riešutus ir permaišome.
    8. Į atskirą dubenelį dedame mišinį ir užpilame medaus vandeniu (saldumą reguliuokite pagal savo skonį). Užpilui taip pat tinka ir džiovintų vaisių kompotas.
    Facebook komentarai