Kukurūzų miltų keksas su aguonomis

    0
    367

    Labai skanus keksas be glitimo. Maišant tešlą vis norėjosi kažko įdėti papildomai ar vanilinio cukraus, ar cinamono, ar citrinos žievelės, bet paragavus supratau, kad nieko netrūko.

    Atsispausdinti receptą
    Kukurūzų miltų keksas su aguonomis
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Į didelį dubenį beriame avižinius dribsnius, užpilame kefyru, kad išbrinktu ir palaikome 30 minučių. Jei naudojate greito paruošimo, užteks 10 minučių.
    2. Į mažą dubenelį beriame linų sėmenys ir užpilame 2 v.š. karšto vandens.
    3. Į kitą dubenį beriame miltus, aguonas, sodą ir permaišome.
    4. Į dubenį su avižiniais dribsniais beriame cukrų, dedame linų sėmenys, pilame aliejų ir gerai permaišome.
    5. Į avižinę masę beriame miltų mišinį ir gerai permaišome.
    6. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
    7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
    8. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
    Recipe Notes
    1. Kepimo forma 24-26 cm.
    2. Stiklinė 250 ml
    Facebook komentarai