Kukurūzų miltų sausainiai „Moliūgėliai“

    0
    238

    Skanūs, trapūs sausainiai papuoš jūsų Helovino šventės stalą.

    Atsispausdinti receptą
    Kukurūzų miltų sausainiai „Moliūgėliai“
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Kukurūzų miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
    2. Sviestą išsukame su cukrumi.
    3. Permaišome sviesto-cukraus masę su kukurūzų miltų mišiniu (gaunasi labai lipni masė).
    4. Po trupučiuką beriame kvietinius miltus ir užmaišome tešlą.
    5. Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
    6. Iš tešlos formuojame rutuliukus, suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos toliau vieną nuo kito.
    7. Dantų krapštuku padarome griovelius.
    8. Į sausainio vidurį dedame gvazdikėlį arba moliūgo sėklą (moliūgo uodegytė).
    9. Sausainius ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min.
    10. Atvėsiname skardoje.
    Recipe Notes
    1. Iš tokio tešlos kiekio iškepiau 14 sausainių, bet kadangi jie gan trapūs, rekomenduočiau daryti mažesnius, tuomet bus patogiau juos valgyti.
    2. Stiklinė 250 ml.

    Facebook komentarai