Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže

    0
    139

    Kukuliai tobulame pomidorų padaže. Paprasta, sveika ir labai skanu.

    Atsispausdinti receptą
    Lęšių-ryžių kukuliai pomidorų padaže
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Padažas
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Padažas
    Instructions
    1. Ryžius išverdame ir šiek tiek atvėsiname.
    2. Lęšius susmulkiname (ne būtinai iki vientisos masės. Jei liks gabaliukai, nieko baisaus).
    3. Į dubenį dedame ryžius, lęšius, beriame dribsnius, krakmolą pagardiname prieskoniais, druska ir gerai permaišome.
    4. Drėgnomis rankomis suformuojame kukulius ir dedame į kepimo indą ištepta aliejumi.
    5. Kukulius kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
    6. Kol virė ryžiai ir kepė kukuliai pagaminau pomidorų padažą. Pomidorus nuplauname, dedame į didelį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nulupame nuo pomidorų odeles ir susmulkiname.
    7. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus ir beriame garstyčių sėklas. Kai sėklos nustos spragsėti, beriame kitus maltus prieskonius ir maišant kepiname 5 sekundes. Pilame pomidorų tyrę, išrūgas, pagardiname druska, pipirais,dedame lauro lapą, smulkiai pjaustytą imbierą, užverdame ir ant mažos ugnies troškiname apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišome.
    8. Į pomidorų padažą dedame kukulius ir troškiname dar 10 minučių. Kadangi kukuliai bus panardinti ne pilnai, apliejame juos padažu kelis kartus.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė 250 ml
    2. Lęšius reikia pamirkyti 3-4 val. (galima per naktį)

    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą