Lydytas sviestas „ghee“ su imbieru

    0
    437

    Per amžius „ghee“ buvo gerovės simbolis Indijoje. Tai – skystas auksas.

    Atsispausdinti receptą
    Lydytas sviestas „ghee“ su imbieru
    Patiekalas Padažai
    Servings
    Ingredients
    Patiekalas Padažai
    Servings
    Ingredients
    Instructions
    1. Imbierą supjaustome stambiais gabaliukais.
    2. Merliuką sulankstome 4 kartus, dedame imbierą ir užrišame.
    3. Sviestą supjaustome kubeliais (įpakavimas 200 g. supjausčiau į 6 dalis) ir dedame į puodą.
    4. Statome puodą ant viryklės ir ant vidutinės ugnies kaitiname, retkarčiais pamaišant kol sviestas ištirps ir užvirs
    5. Kai sviestas užvirė, sumažiname ugnį ir dedame imbierą.
    6. Sviestą paliekame ramybėje 1,5 val. Per tą laiką susiformuoja plutelė.
    7. Šiek tiek plutelę pastumiame ir patikriname sviestą. Sviestas turėtu būti skaidrus, gintaro spalvos, o ant dugno – rausvos nuosėdos.
    8. Atsargiai nuimame plutelę, jos išmesti nereikia. Ja galima pagardinti košę ar daržoves.
    9. Sviestą atsargiai, kad nepakliūtu nuosėdos, prakošiame pro sietelį išklotą merliuku.
    10. Atvėsusi sviestą dedame į šaldytuvą.
    Recipe Notes
    1. Papildomai reikės: storasienis puodas, 2 merliukai 25*25, sietelis, indelis sviestui.

    Facebook komentarai