Matar Panir

    0
    606

    Matar panir arba žaliųjų žirnelių ir skrudinto saldaus pieno sūrio troškinys. Tai yra fantastiškai skanus, kvapnus ir šildantis patiekalas. 

    Atsispausdinti receptą
    Matar Panir
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
    3. Smulkiai supjaustome imbierą.
    4. Puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 v.š. aliejaus arba ghi. Beriame garstyčių sėklas, uždengiame dangčiu. Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir čili pipirą, maišant kepame 10-15 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (išskyrus Garam masalą), cukrų, sudedame pomidorus, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 15 minučių (retkarčiais pamaišome).
    5. Supjaustome panyrą nedideliais kubeliais.
    6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, dedame panyrą ir kepame kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
    7. Į pomidorų troškinį supilame vandenį, sultinį arba išrūgas, beriame žirnelius, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 5 minutes.
    8. Troškinį pagardiname druska, pipirais, Garam masala prieskoniais, pomidorų pasta ir permaišome.
    9. Dedame skrudintą panyrą, atsargiai permaišome ir troškiname 5 minutes
    Facebook komentarai