Moliūgų ir pomidorų čatnis (Chutney)

    0
    2858

    Prekybos centre galima nusipirkti įvairių paruoštų padažų. Pasirinkimas iš tiesų labai didelis. Tačiau namie pagaminti padažai ir žymiai skanesni, ir be abejo sveikesni. Šį padažą gaminau prie panyro kepsnelių. Buvo labai skanu!

    Atsispausdinti receptą
    Moliūgų ir pomidorų čatni
    Patiekalas Padažai
    Servings
    Ingredients
    Patiekalas Padažai
    Servings
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Moliūgą sutarkuojame stambia tarka. Nuo pomidoro nulupame odelę ir supjaustome kubeliais.
    3. Puode arba keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių bei kumino sėklas, uždengiame dangčiu ir palaukiame kol garstyčių sėklos nustos spragsėti. Dedame imbierą ir maišant kepame apie 20 sekundžių.
    4. Į puodą dedame moliūgą, pomidorą ir įpilame 50 ml vandens. Pagardiname asafetida, aštriosios paprikos milteliais, kalendros lapeliais ir druska. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min. (retkarčiais pamaišome ir jei reikia įpilame dar vandens).
    5. Padažą pagardiname cukrumi, prieskonių mišiniu "Curry Masala", citrinos sultimis ir troškiname dar 5 min. (uždengti nereikia).
    6. Padažą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės (nebūtinai).
    Recipe Notes
    1. Jei padažą gaminate su ghi, tuomet jį geriau valgyti šiltą
    2. Šis padažas tiks prie įvairių kepsnelių, makaronų, ryžių ir kt. patiekalų
    Facebook komentarai