Obuolių pyragas su riešutais

    0
    256

    Labai skanus, drėgnas, purus, minkštas obuolių pyragas. Vietoje obuolių tiks kriaušės arba slyvos, o migdolus galite pakeisti jūsų mėgstamais riešutais.

    Atsispausdinti receptą
    Obuolių pyragas su riešutais
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Sviestą išsukame su cukrumi.
    2. Į sviesto-cukraus masę pilame kefyrą.
    3. Beriame sodą, užpilame citrinos sultimis ir permaišome.
    4. Beriame persijotus miltus ir užmaišome tirštą tešlą.
    5. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.
    6. Ant viršaus beriame kapotus riešutus.
    7. Ant riešutų sluoksnio dedame plonai pjaustytus obuolius ir apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
    8. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min. (kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė 250 ml.
    2. Kefyrą galima pakeisti jogurtu arba grietine.
    3. Dalį šviesių kvietinių miltų galima pakeisti pilno grūdo.
    4. Aš kepiau 20 cm kepimo formoje ir gavosi aukštas ir ilgai kepė, todėl rekomenduočiau pasirinkti didesnę.

     

    Facebook komentarai