Parathi su varške ir žalumynais

    0
    606

    Tai labai skani indiška duona. Su tešla dirbti labai lengva, prie rankų nelimpa, kočiojasi puikiai. Senokai jau norėjau pagaminti, bet galvojau, kad ilgai užtruksiu. Bet ir sriubą išviriau, ir parathi iškepiau per valandą.

    Atsispausdinti receptą
    Parathi su varške ir žalumynais
    Patiekalas Kepiniai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Dubenyje miltus pertriname su aliejumi tarp pirštu, kad turinys dubenyje atrodytų kaip duonos trupiniai.
    2. Vandenyje ištirpiname 1 a.š. druskos ir pilame į dubenį su miltais. Suminkome minkštą vienalytę tešlą. Tešla dedame į maišelį arba susukame į plėvelę ir paliekame kambario temperatūroje 30 min.
    3. Į kitą dubenį dedame varškę, smulkintus krapus, prieskonius ir gerai permaišome.
    4. Tešlą padaliname į 10 lygių dalių ir kiekvieną iškočiojame ~ 20 cm. skersmens paplotėliais.
    5. Ant vienos pusės dedame šaukštelį įdaro, paskirstome.
    6. Sulenkiame pusiau.
    7. Kraštus kruopščiai užspaudžiame. Viduje neturėtu likti oro.
    8. Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kuomet paplotis iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis, jis iškeptas.
    9. Paplotėlius valgome šiltus.
    Facebook komentarai