Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru

    0
    406

    Tai tokie savotiški pyragėliai su siurprizu. Šis įdaras yra fantastiškai skanus, iš karto net neeina suprasti kas jame. Jau kepiau su juo pyragą, dariau sumuštinius. Skanu! Tiktu su makaronais, grikiais ar bulvėmis. 

    Atsispausdinti receptą
    Pyragėliai su baklažanais, špinatais ir panyru
    Patiekalas Kepiniai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Supjaustome baklažaną.
    2. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
    3. Špinatus nuplauname, nusausiname ir supjaustome.
    4. Panyrą supjaustome kubeliais. Galima sutarkuoti stambia tarka.
    5. Baklažanus nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais.
    6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. ghi arba aliejaus, beriame ožragės sėklas ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame baklažanus ir maišant kepame 5 minutes.
    7. Dedame špinatus, panyrą, pagardiname druska, asafetida ir maišant kepame 5 minutes
    8. Įpilame grietinėlę, permaišome ir ant mažos ugnies troškiname 5 minutes.
    9. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
    10. Į didelį dubenį beriame miltus, druską, cukrų ir permaišome.
    11. Į miltų mišinį įtarkuojame sviestą, triname rankomis kol susidarys trupiniais.
    12. Supilame jogurtą ir užmaišome minkštą, elastingą tešlą. Tešlą suvyniojame į maisto plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
    13. Tešlą padaliname per pusę. Vieną supjaustome į 8 dalis, o kitą dedame atgal į šaldytuvą.
    14. Iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame ar suformuojate rankomis paplotėlį. Į vidurį dedame 1 v.š. įdaro.
    15. Užspaudžiame kraštelius, suformuojame pyragėlį ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    16. Pyragėlius aptepame pienu.
    17. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą