Savaitgalio pietums – ryžiais, daržovėmis ir riešutais įdarytos paprikos, troškintos pomidorų padaže. Pasakiškai skanu! Taip pagaminti ryžiai būtų puikus garnyras, o padažas tiktu ir kitiems patiekalams.

Servings |
asm.
|
Ingredients
- 4 vnt. paprika
- 125 g ryžiai
- 150 g cukinija
- 1 morka
- 50 g graikiniai riešutai
- 1/2 a.š. kuminas maltas
- 1/2 a.š. ciberžolė
- 1/4 a.š. asafetida
- 2 pomidoras
- 1/2 a.š. juodųjų garstyčių sėklos
- 1/4 a.š. juodieji pipirai
- 10 g imbieras šviežias
- 1 a.š. kalendra džiovinti lapeliai
- 1 a.š. cukrus
- druska pagal skonį
- aliejus arba ghi kepimui
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Paruošiame prieskonius.
- Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos supilame į kiaurasamtį ir paliekame.
- Morką ir cukiniją sutarkuojame stambia tarka.
- Paprikų viršų nupjauname ir išvalome sėklas.
- Paprikų viršunėles supjaustom kubeliais.
- Riešutus sukapojame.
- Kubeliais supjaustome pomidorus.
- Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus arba ghi, beriame prieskonius (kuminą, ciberžolę ir asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
- Į keptuvę dedame morką, cukiniją ir maišant kepame 10 minučių.
- Beriame riešutus ir maišant kepame porą minučių.
- Beriame ryžius ir gerai permaišome.
- Puode, kuriame troškinsime paprikas, įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, pagardiname 1 a.š. druskos, cukrumi, pipirais, kalendros lapais, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 10 minučių.
- Į paprikas dedame įdarą.
- Įdarytas paprikas pastatome į puodą su padažu ir įpilame vandens (iki paprikų pusės).
- Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Facebook komentarai