Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos

    0
    802

    Savaitgalio pietums – ryžiais, daržovėmis ir riešutais įdarytos paprikos, troškintos pomidorų padaže. Pasakiškai skanu! Taip pagaminti ryžiai būtų puikus garnyras, o padažas tiktu ir kitiems patiekalams.

    Atsispausdinti receptą
    Ryžiais ir riešutais įdarytos paprikos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame prieskonius.
    2. Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos supilame į kiaurasamtį ir paliekame.
    3. Morką ir cukiniją sutarkuojame stambia tarka.
    4. Paprikų viršų nupjauname ir išvalome sėklas.
    5. Paprikų viršunėles supjaustom kubeliais.
    6. Riešutus sukapojame.
    7. Kubeliais supjaustome pomidorus.
    8. Keptuvėje įkaitiname 3 v.š. aliejaus arba ghi, beriame prieskonius (kuminą, ciberžolę ir asafetidą) ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame papriką ir maišant kepame 5 minutes.
    9. Į keptuvę dedame morką, cukiniją ir maišant kepame 10 minučių.
    10. Beriame riešutus ir maišant kepame porą minučių.
    11. Beriame ryžius ir gerai permaišome.
    12. Puode, kuriame troškinsime paprikas, įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame garstyčių sėklas ir uždengiame dangčiu. Kai sėklos nustos spragsėti, dedame imbierą ir maišant kepame kelias sekundes. Dedame pomidorus, pagardiname 1 a.š. druskos, cukrumi, pipirais, kalendros lapais, permaišome ir troškiname ant mažos ugnies 10 minučių.
    13. Į paprikas dedame įdarą.
    14. Įdarytas paprikas pastatome į puodą su padažu ir įpilame vandens (iki paprikų pusės).
    15. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 20 minučių.
    Facebook komentarai