Saldžiarūgščiai baklažanai su datulėmis

    0
    588

    Man patys skaniausi baklažanai yra saldžiarūgščiame padaže. Šiame patiekale saldumo suteikia datulės, rūgštumo – pomidorai, šiek tiek aštrumo – prieskonių mišinys.

    Atsispausdinti receptą
    Saldžiarūgščiai baklažanai su datulėmis
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Supjaustome baklažanus.
    2. Apibarstome druska, sudedame į dubenį ir paliekame 10-15 minučių.
    3. Iš datulių išimame kauliukus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
    4. Pomidorus dedame į dubenį, užpilame karštu vandeniu. Šiek tiek palaukiame, nulupame odeles ir supjaustome nedideliais kubeliais.
    5. Baklažanus nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais.
    6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus, beriame baklažanus ir maišant kepame 5 minutes. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 10 min.
    7. Baklažanus iš keptuvės dedame į dubenį.
    8. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus, beriame pomidorus, datules ir troškiname 5 minutes.
    9. Dedame baklažanus, pagardiname prieskoniais, druska, permaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname dar 5 minutes. troškinimo pabaigoje galima pagardinti žolelėmis (petražolėmis arba kalendra).
    10. Tiekiame šiltą su ryžiai, bulvių koše ar paplotėliais.

    Facebook komentarai