Smidrų pyragas

0
3483

Smidrų sezonas pas mus yra labai trumpas, tik iki Joninių, tad ir aš skubu pasidžiaugti šia nuostabia daržove.

Rikota galite pakeisti feta arba varške. Aš pasirinkau rikotą dėl jos švelnaus skonio, o apibarsčiau Džiūgo sūriu, tad viskas puikiai susibalansavo.

Atsispausdinti receptą
Smidrų pyragas
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
Virtuvė Vegetariška
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Tešlos lakštus atšildome ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užlenkiame apie 1 cm tešlos kraštų į vidų ir šakute lenkimo liniją užspaudžiame. Tešlą pabadome šakute.
  2. Smidrus nuplauname, apačioje nulaužome kietą koto dalį ir apverdame pasūdytame vandenyje 2 min. Ištraukiame ir iš karto perliejame šaltu vandeniu.
  3. Rikotą užtepame ant tešlos (jei reikia, pagardiname druska ir pipirais) ir ant viršaus suguldome smidrus.
  4. Apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu.
  5. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių (kepimo temperatūra ir laiką pažiūrėkite ant tešlos pakuotės).

Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą