Smidrų pyragas

    0
    3711

    Smidrų sezonas pas mus yra labai trumpas, tik iki Joninių, tad ir aš skubu pasidžiaugti šia nuostabia daržove.

    Rikota galite pakeisti feta arba varške. Aš pasirinkau rikotą dėl jos švelnaus skonio, o apibarsčiau Džiūgo sūriu, tad viskas puikiai susibalansavo.

    Atsispausdinti receptą
    Smidrų pyragas
    Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Kepiniai, Užkandžiai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Tešlos lakštus atšildome ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užlenkiame apie 1 cm tešlos kraštų į vidų ir šakute lenkimo liniją užspaudžiame. Tešlą pabadome šakute.
    2. Smidrus nuplauname, apačioje nulaužome kietą koto dalį ir apverdame pasūdytame vandenyje 2 min. Ištraukiame ir iš karto perliejame šaltu vandeniu.
    3. Rikotą užtepame ant tešlos (jei reikia, pagardiname druska ir pipirais) ir ant viršaus suguldome smidrus.
    4. Apibarstome smulkiai tarkuotu sūriu.
    5. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių (kepimo temperatūra ir laiką pažiūrėkite ant tešlos pakuotės).

    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą