Sojos ir daržovių biryani

    0
    782

    Biryani – vienas įspūdingiausių indiškų patiekalų. Žodis kildinamas iš persiško žodžio „berya“, reiškiančio „keptas“. Patiekalo pagrindą sudaro ryžiai, mėsa ar daržovės, jogurtas. Pas mane beprotiškai skani, aromatinga ir soti vegetariška versija.

    Atsispausdinti receptą
    Sojos ir daržovių biryani
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Sojų kubelius dedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 15 min.
    2. Į kitą dubenį pilame jogurtą ir pagardiname marinatui skirtais prieskoniais (1/4 a.š. maltos ciberžolės, 1/2 a.š. tarkuoto imbiero, 1 a.š. prieskonių mišinio "Biryani masala", žiupsnelis maltų čili pipirų, 1/2 a.š. druskos). Gerai permaišome.
    3. Daržoves supjaustome nedideliais kubeliais.
    4. Nukošiame sojos gabaliukus ir atsargiai nuspaudžiame skystį.
    5. Į dubenį su marinatu dedame daržoves, sojos kubelius ir paliekame 1 val.
    6. Paruošiame kitus prieskonius.
    7. Keptuvėje įkaitiname 1 v.š. aliejaus ir beriame prieskonius (išskyrus druska bei "Biryani masala") ir maišant kepame apie 1 min.
    8. Į keptuvę dedame marinuotas daržoves su soja, permaišome ir tolygiai paskirstome.
    9. Ant viršaus tolygiai paskirstome ryžius, apibarstome druska ir "Biryani masala". Užpilame 1 1/4 stiklinės* karšto vandens. Kai ryžiai užvirs, sumažiname ugnį ir troškiname 15-20 min.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė 250 ml.
    Facebook komentarai