Šokoladinis cukinijų pyragas su riešutais

0
3246

Cukinija pyragams suteikia nepakartojama drėgnumą. Už tai ją mėgstu dar labiau. Pyragas gavosi drėgnas, kvapnus ir ne per saldus. Cukraus kiekį kaip visada pamažinau. Man patinka, kai jaučiasi kartokas kakavos skonis. Tikras malonumas!

Atsispausdinti receptą
Šokoladinis cukinijų pyragas su riešutais
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Cukiniją sutarkuojame (galite sutarkuoti smulkiai).
  2. Miltus persijojame su kakava, druska, krakmolu, kepimo milteliais ir cinamonu.
  3. Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje (nebūtinai aišku, bet taip skaniau) ir sukapojame.
  4. Į dubenį su miltų mišiniu dedame riešutus, cukrų ir permaišome.
  5. Pilame aliejų, dedame cukiniją, beriame sodą, ant viršaus pilame citrinos sultys ir gerai permaišome.
  6. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą ir išlyginame.
  7. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. (tikrinkite mediniu pagaliuku).
  8. Atvėsiname, supjaustome ir mėgaujamės su puodeliu kvapnios arbatos.
Recipe Notes
  1. Kepimo forma 20 cm.
  2. Stiklinė 250 ml.
  3. Graikinius riešutus galite pakeisti savo mėgstamiausiais riešutais.
Facebook komentarai
- Reklama -

PARAŠYKITE ATSAKYMĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą