Šokoladinis tortas „Giriradžas“

    0
    128

    Pagaliau prisiruošiau ir iškepiau tortą. Meluočiau jei pasakyčiau, kad viskas buvo greitai, lengvai ir paprastai. Sunkiausias darbas man buvo perpjauti biskvitą per pusę, o atsakingiausias torto surinkimas. Bet man pavyko! Tai jei jus norite pabandyti iškepti tortą, bet vis dvejojate, kepkite drąsiai, pavyks ir jums.
    Tortas skirtas šokogolikams. Šokoladinis biskvitas, šokoladinis kremas, šokoladinis glajus. Toks šokoladinis, šokoladinis su apelsinu aromatu.

    Atsispausdinti receptą
    Šokoladinis tortas „Giriradžas“
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    tortas
    Ingredients
    Tešla
    Glajus
    Papildomai
    Papuošimas
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    tortas
    Ingredients
    Tešla
    Glajus
    Papildomai
    Papuošimas
    Instructions
    1. Iš pradžių paruošiame kepimo formą (pas mane su nuimamais kraštais): dugną išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir apibarstome manų kruopomis.
    2. Į dubenį pilame kondensuotą pieną, aliejų ir išplakame.
    3. Dedame apelsino žievelę, beriame kepimo miltelius ir sodą. Ant sodos pilame 2 v.š. citrinos sulčių (turi suputoti).
    4. Išplakame vėl.
    5. Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame apelsinų sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Turėtu gautis tiršta ir puri masė.
    6. Beriame vieną stiklinę miltų ir išplakame. Įpilame apelsinų sulčių, beriame likusią stiklinę miltų ir išplakame. Turėtu gautis tiršta ir puri masė.
    7. Tešlą padaliname į dvi dalys, pilame į kepimo formą ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių (tikriname mediniu pagaliuku). Kol kepa pirmas biskvitas, dubenį su likusia tešla uždengiame plėvele.
    8. Biskvitą ištraukiame iš orkaitės, leidžiame šiek tiek atvėsti. Išimame iš formos ir atvėsiname.
    9. Taip pat iškepame antrą biskvitą.
    10. Atvėsusius biskvitus perpjauname pusiau (viršų nupjauname) ir uždengiame plėvele arba dedame į maišelius.
    11. Ruošiame kremą: šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname.
    12. Iš apelsinų išspaudžiame sultys (pas mane gavosi ~270 ml).
    13. Į dubenį dedame maskarponę, plakant pilame šokoladą ir 1/3 apelsinų sulčių (90 ml.)
    14. Surenkame tortą (aš tai dariau kepimo formoje). Šonus išklojame kepimo popieriumi. Dedame biskvitą.
    15. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), ant viršaus tepame džemą (50 g.).
    16. Tolygiai paskirstome 1/5 kremo.
    17. Ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), tepame džemą (50 g.), paskirstome 1/5 kremo.
    18. Ir kartojame vėl: ant kremo dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome apelsinų sultimis (~45 ml), tepame džemą (50 g.), paskirstome 1/5 kremo.
    19. Ant kremo dedame ketvirtą biskvitą, sulaistome apelsinų sultimis (45 ml), paskirstome likusi kremą.
    20. Tortą pastatome į šaldytuvą 1 val.
    21. Liko tik papuošti tortą: į prikaistuvį dedame sviestą, šokoladą.
    22. Ištirpiname ant silpnos ugnies.
    23. Glajų atvėsiname ir apipilame tortą. Apibarstome smulkintais riešutais ar šokolado drožlėmis.
    24. Tortą dedame į šaldytuvą 2 val.
    Recipe Notes
    1. Kepimo forma 18-20 cm.
    2. Stiklinė 250 ml.
    3. Vietoje abrikosų džemo galite rinktis kitą.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą