Spalvoti lietiniai

    0
    2552

    Geltona – žalia – raudona!
    Štai kaip skaniai pradėjome Vasario 16-osios dieną.
    Blynų tešlą galite naudoti ir savo mėgstamiausia. Aš kaip pagrindą pasirinkau šį receptą.

    Atsispausdinti receptą
    Spalvoti lietiniai
    Patiekalas Blynai, blyneliai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Blynai, blyneliai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Paruošiame 3 dubenys ir išpilstome išrūgas po 500 ml.
    2. Ruošiame žalios spalvos tešlą: į smulkintuvą dedame špinatus, pilame šiek tiek išrūgų (iš dubens, papildomai išrūgų nereikia) ir susmulkiname iki vientisos masės.
    3. Supilame mišinį atgal į dubenį, beriame 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus (jei norėsite desertinių lietinių, dėkite daugiau), 2/3 a.š. sodos ir permaišome. Beriame miltus (~ 15-18 v.š.) ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
    4. Ruošiame geltonos spalvos tešlą: į paruoštas išrūgas beriame 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. ciberžolės, 1 a.š. cukraus (jei norėsite desertinių lietinių, dėkite daugiau), 2/3 a.š. sodos ir permaišome. Beriame miltus (~ 15-18 v.š.) ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
    5. Ruošiame raudonos spalvos tešlą: į smulkintuvą dedame burokėlį, pilame šiek tiek išrūgų (iš dubens, papildomai išrūgų nereikia) ir susmulkiname iki vientisos masės.
    6. Supilame mišinį atgal į dubenį, beriame 1/2 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus (jei norėsite desertinių lietinių, dėkite daugiau), 2/3 a.š. sodos ir permaišome. Beriame miltus (~ 15-18 v.š.) ir užmaišome tešlą lietiniams. Įpilame 3 v.š. aliejaus ir permaišome dar kartą.
    7. Kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
    8. Tiekiame šiltus su grietine, sviestu, uogiene, saldintu kondensuotu pienu ar sirupu.
    Recipe Notes
    1. Aš iš pradžių padariau žalią tešlą ir pradėjau kepti lietinius. Kol kepė žali, paruošiau geltoną tešlą. Kai pradėjau kepti geltonus, paruošiau raudoną.
     

    Facebook komentarai