Tiramisu

    0
    2717

    Kam šaukštelio Italijos?
    Niekada dar neteko ragauti šio deserto. Tiesą pasakius, ne labai ir norėjau, nes mirkyti kavoje sausainiai manęs nežavėjo. Man turi būti kava atskirai nuo sausainių arba sausainiai nuo kavos. Bet smalsumas nugalėjo. Kadangi originaliai desertas gaminamas su kiaušiniais ir alkoholiu, pasiryžau šį desertą pagaminti namuose. Ir įsimylėjau nuo pirmo šaukšto.

    Atsispausdinti receptą
    Tiramisu
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    porcijos
    Ingredients
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    porcijos
    Ingredients
    Instructions
    1. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir cukraus pudra.
    2. Į dubenį pilame jogurtą, kondensuotą pieną ir gerai išplakame.
    3. Miltus beriame į jogurto-pieno masę ir permaišome (jei plakate mikseriu, maišykite mažiausiu greičiu).
    4. Sodą nugesiname citrinos sultimis (mišinys turi suputoti), pilame į tešlą ir atsargiai permaišome.
    5. Į tešlą pilame aliejų ir permaišome dar kartą.
    6. Tešlą pilame į kepimo formą (pas mane 31*21) išklota kepimo popieriumi, išlyginame ir kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
    7. Kol biskvitas kepa, paruošiame kavą.
    8. Ištraukiame biskvitą iš kepimo formos ir atvėsiname.
    9. Kol vėsta biskvitas, paruošiame kremą: išplakame grietinėlę su maskarpone ir cukraus pudra iki standžios masės.
    10. Surenkame desertą: iš biskvito išpjauname bokalo dydžio apskritimus.
    11. Pamerkiame juos į kavą. Dedame ant bokalo dugno, ant viršaus kremą ir pakartojame dar kartą (biskvitas, kremas). Apibarstome kakava ir desertą pastatome į šaldytuvą mažiausiai 2 val.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė 250 ml.
    2. Juodą kavą galite keisti kavos pakaitaluTaip pat tiks pienių šaknų kava, cikorijų ir pan. 

    Facebook komentarai