Trinta dilgėlių sriuba

0
1416

Pagaliau atėjo pavasaris ir galima džiaugtis mūsų sveikatai naudingais augalais. Šiandien ant stalo karaliauja dilgėlės. Tai vienas naudingiausių laukinių augalų. Dilgėlė žmogui ypač naudinga po žiemos, kada organizmui trūksta vitaminų.
Praeitais metais naudojau žaliesiems kokteiliams, o šiemet planuoju gaminti sriubas, troškinius ir net naudosiu pyragėlių įdarui. Nusprendžiau pradėti nuo dieviškai skanios trintos sriubos.

Atsispausdinti receptą
Trinta dilgėlių sriuba
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Patiekalas Sriubos
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Nuplauname dilgėlių lapus.
  2. Supjaustome saliero stiebus.
  3. Supjaustome bulvę.
  4. Perplauname ryžius.
  5. Į verdantį vandenį dedame bulves ir ryžius. Užverdame ir verdame 10 minučių.
  6. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, pilame 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, salierus ir maišant kepame ~ 10 minučių.
  7. Į puodą dedame daržoves, užverdame ir verdame 5 minutes.
  8. Beriame dilgėlių lapus, pagardiname druska ir pipirais, užverdame ir verdame dar 5 minutes.
  9. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu.
  10. Tiekiame šiltą su grietine.
Facebook Comments
- Reklama -
DALINTIS
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė

RAŠYKITE KOMENTARĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą