Trinta dilgėlių sriuba

    0
    2249

    Pagaliau atėjo pavasaris ir galima džiaugtis mūsų sveikatai naudingais augalais. Šiandien ant stalo karaliauja dilgėlės. Tai vienas naudingiausių laukinių augalų. Dilgėlė žmogui ypač naudinga po žiemos, kada organizmui trūksta vitaminų.
    Praeitais metais naudojau žaliesiems kokteiliams, o šiemet planuoju gaminti sriubas, troškinius ir net naudosiu pyragėlių įdarui. Nusprendžiau pradėti nuo dieviškai skanios trintos sriubos.

    Atsispausdinti receptą
    Trinta dilgėlių sriuba
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Patiekalas Sriubos
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Nuplauname dilgėlių lapus.
    2. Supjaustome saliero stiebus.
    3. Supjaustome bulvę.
    4. Perplauname ryžius.
    5. Į verdantį vandenį dedame bulves ir ryžius. Užverdame ir verdame 10 minučių.
    6. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, pilame 2 v.š. aliejaus, beriame asafetidą, salierus ir maišant kepame ~ 10 minučių.
    7. Į puodą dedame daržoves, užverdame ir verdame 5 minutes.
    8. Beriame dilgėlių lapus, pagardiname druska ir pipirais, užverdame ir verdame dar 5 minutes.
    9. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu.
    10. Tiekiame šiltą su grietine.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą