Trinta moliūgo ir morkų sriuba

    0
    641

    Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Sriuba gavosi labai skani, turtingo ir sodraus skonio.

    O kai lauke jau ne taip karšta ir trūksta saulės, ši nuostabios spalvos sriuba sušildys ir skrandį, ir širdį. 

    Atsispausdinti receptą
    Trinta moliūgo ir morkų sriuba
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Supjaustome moliūgą ir morkas. Dedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi arba dedame ghį. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol suminkštės (man prireikė 30 min).
    2. Smulkiai supjaustome petražoles.
    3. Iškeptas daržoves dedame į puodą ir užpilame karštu sultiniu.
    4. Įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame kmyno ir kumino sėklas, maišant kepame 10 sekundžių, beriame ciberžolę, asfetidą, permašome ir kepame 3-5 sekundes ir prieskonių mišinį pilame į sriubą.
    5. Sriuba sutriname smulkintuvu ir užviriname. Dedame pupeles ir užviriname dar kartą.
    6. Dedame petražoles, permaišome ir tiekiame.
    Recipe Notes
    1. Mano sultinys buvo verdamas su druska, todėl papildomai į sriubą nebėriau.
    2. Jei nepatinka kuminai, galite naudoti tik kmynus ar atvirkščiai.
    3. Mažina Vatą ir Pitą, didina Kaphą.
    4. Jei valgote svogūnus ir česnakus, galite jos kepti kartu su moliūgu ir morkomis.
    Facebook komentarai