Varškės sausainiai su riešutais

    0
    96

    Kiek teko kepti sausainius su varške, man jie visi tobuli. Tai net būtų sunku išsirinkti mėgstamiausią receptą. Vieninteliai sausainiai, kuriais man nesinori dalintis.

    Atsispausdinti receptą
    Varškės sausainiai su riešutais
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Sviestą gerai ištriname su cukrumi ir druska.
    2. Dedame varškę ir gerai permaišome.
    3. Beriame miltus su cinamonu ir užmaišome minkštą tešlą.
    4. Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
    5. Migdolus užpilame karštu vandeniu. Po 10 minučių vandenį išpilame ir vėl užpilame karštu. Palaukiame 5-10 minučių, vandenį išpilame ir nuo migdolų nuimame odeles.
    6. Atplėšiame tešlos gabaliuką, suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliuką, suplojame tarp delnų ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    7. Į kiekvieno sausainio viduriuką gerai įspaudžiame riešutą.
    8. Sausainius kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (kepant 200 laipsnių temperatūroje, sausainiai gaunasi drėgnesni ir minkštesni. O kepant 180 laipsnių – traškesni).
    9. Atvėsiname ir mėgaujamės.
    Recipe Notes
    1. Stiklinė 250 ml.
    2. Dalį šviesių kvietinių miltų galite pakeisti viso grūdo.
    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą