Vegetariška lazanija su baklažanais ir pievagrybiais

    0
    305

    Labai, labai, net fantastiškai skani lazanija. Aišku, ją ruošti yra ką nuveikti, bet man patiko visas procesas.

    Atsispausdinti receptą
    Vegetariška lazanija su baklažanais ir pievagrybiais
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Lazanijos lakštai
    Įdaras
    Padažas
    Patiekalas Antri patiekalai
    Virtuvė Vegetariška
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Lazanijos lakštai
    Įdaras
    Padažas
    Instructions
    1. Iš pradžių paruošiame tešlą: į dubenį beriame manų kruopas, miltus, druską ir permaišome. Padarome duobutę, pilame alyvuogių aliejų, po trupučiuką pilame vandenį ir šakute ar peiliu nuo duobutės viduriuko pradedame maišyti tešlą. Kai šakutės jau nebereikia, tešlą minkome rankomis apie 10 minučių. Suformuojame rutuliuką ir perpjauname pusiau, tešla turi būti lygi ir vientisa. Tešlą dedame į maišelį ar suvyniojame į maisto plėvelę ir padedame šiltai 30 min.
    2. Baklažanus supjaustome, dedame į dubenį, gausiai apibarstome druska ir paliekame 15-20 min.
    3. Sūrį sutarkuojame. Pievagrybius supjaustome kubeliais.
    4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame pievagrybius, kepame kol išgaruos skystis, pagardiname druska, pipirais, permaišome ir nukeliame.
    5. Ruošiame baltą padažą: nedideliame puode ištirpiname sviestą ir jame apkepiname miltus (~30 sekundžių). Plona srovele pilame pieną ir nuolat maišome, kad nesusidarytu gumuliukai. Pagardiname druska ir ant silpnos ugnies verdame, kol padažas sutirštės.
    6. Tešlą supjaustome į 3 dalis. Vieną gabaliuką paliekame, o kitus grąžiname į maišelį. Tešlą labai plonai iškočiojame ir supjaustome stačiakampiais (pas mane 11*20, nes derinau prie savo kepimo formos). Geriau daryti šiek tiek didesnius, nes tešla susitraukia.
    7. Baklažanus nuplauname ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Galite juos iškepti ir orkaitėje. (Aš kočiojau tešlą, kepiau baklažanus ir dariau padažą vienu metu).
    8. Surenkame lazaniją: į kepimo formą pilame passatą, jei naudosite pomidorus savo sultyse, iš pradžių susmulkinkite
    9. Dedame tešlos lakštus ir apibarstome sūriu (1/3 viso kiekio).
    10. Ant viršaus dedame baklažanus ir aptepame puse baltojo padažo
    11. Dedame tešlos lakštus ir juos aptepame pomidorų padažu.
    12. Dedame pievagrybius.
    13. Apibarstome sūrių (1/3).
    14. Dedame tešlos lakštus, pilame likusį baltąjį padažą ir apibarstome likusiu sūriu.
    15. Kepimo indą uždengiame foliją ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
    16. Nuimame foliją ir kepame dar 15 minučių.
    17. Šiek tiek palaukiame, supjaustome ir tiekiame.
    Recipe Notes
    1. Forma 34*21
    2. Stiklin4 250 ml.
    Facebook komentarai