Vegetariškas kebabas

0
2459

Kai oras toks nuostabus, reikia praleisti kuo daugiau laiko lauke. Juk gamta pripildo mus energijos, gydo, nes mes visi esame gamtos dalelės!
O pietums rekomenduoju pagaminti šiuos fantastiškus vegetariškus kebabus. Gaminu tik antrą kartą. Prieš daug metų bandžiau daryti orkaitėje, aišku nesulyginti su kebabias keptais lauke ant laužo.

Atsispausdinti receptą
Vegetariškas kebabas
Servings
vnt.
Servings
vnt.
Instructions
  1. Užverdame vandenį, dedame pipirus, lauro lapus, pagardiname druska bei 2 v.š. sojos padažo ir beriame sojos kubelius. Verdame 10-15 min. Nuimame nuo ugnies ir paliekame 30 min.
  2. Paruošiame marinatą. Į dubenį dedame pomidorų padažą, pilame klevų sirupą, 1 v.š. sojos padažo, citrinos sultys, pagardiname prieskoniais ir gerai permaišome.
  3. Nukošiame sojos gabaliukus. Kai šiek tiek atvės, atsargiai nuspaudžiame skystį, beriame į dubenį, kiekvieną gabaliuką perplėšiame per pusę (nebūtinai). Dedame paruoštą padažą ir permaišome. Paliekame marinuotis kelioms valandoms. Galite palikti ir per naktį.
  4. Plonomis juostelėmis supjaustome pekino kopūstą.
  5. Supjaustome pomidorus ir agurkus.
  6. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.
  7. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame sojų gabaliukus ir maišant kepame 5 minutes.
  8. Ant gabaliuko folijos dedame tortiliją, į vidurį - 2-3 v.š. sojų "mėsos".
  9. Soją apibarstome sūriu, dedame kopūstą, pomidorus, agurkus ir pagardiname padažu ir suvyniojame į foliją.
  10. Kebabus dedame ant grotelių ir prispaudžiame (preso neturiu, tai vyras greitai padarė iš to ką rado po ranka).
  11. Apkepame iš abiejų pusių po 3 minutes. Po to kebabus išvyniojau, nes norėjau, kad apskrustu.
  12. Tiekiame šiltus.
Facebook komentarai
- Reklama -
DALINTIS
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė

RAŠYKITE KOMENTARĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą