Vegetariškas „netikras zuikis“ su alyvuogėmis

0
3621

Pasakiškai skanų „netikrą zuikį“ galima pagaminti ir vegetarišką. Šis patiekalas puikiai tiks jūsų šventiniam stalui. Skanus valgyti ir su salotomis, ir ant sumuštinio.

Atsispausdinti receptą
Vegetariškas „netikras zuikis“ su alyvuogėmis
Servings
asm.
Ingredients
Servings
asm.
Ingredients
Instructions
  1. Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Smulkiai supjaustome pievagrybius.
  3. Morka sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome šiaudeliais.
  4. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame asafetidą, kuminą, kalendrą ir pakepiname 5 sekundes. Dedame morką ir pievagrybius. Kepame kol suminkštės.
  5. Sutriname avinžirnius iki vientisos masės (jei liks didesnį gabaliukai, nieko baisaus).
  6. Supjaustome alyvuoges.
  7. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
  8. Į didelį dubenį dedame avinžirnių masę, keptas daržoves, sūrį (šiek tiek atidedame viršui apibarstyti), atvėsintus ryžius, avižinius dribsnius, pagardiname sojos padažu, 3 v.š. pomidorų padažo, druska, pipirais ir gerai permaišome.
  9. Masę dedame į sviestu patepta ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  10. Viršų aptepame pomidorų padažu.
  11. Apibarstome sūriu.
  12. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
Recipe Notes
  1. Asafetidą galite pakeisti česnaku arba svogūnais. Juos pakepinkite kartu su morka ir pievagrybiais.
Facebook Comments
- Reklama -
DALINTIS
Ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė

RAŠYKITE KOMENTARĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą