Vegetariškas „Netikras zuikis“

    0
    353

    Netikrą zuikį galima pagaminti ir vegetarišką. Pagaminau ryte, o mėgavomės vakare. Pasakiškai skanus. Mūsų šventinio stalo žvaigždė.

    Atsispausdinti receptą
    Vegetariškas „Netikras zuikis“
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
    2. Smulkiai supjaustome pievagrybius.
    3. Papriką supjaustome kubeliais.
    4. Morka sutarkuojame stambia tarka.
    5. Riešutus sukapojame.
    6. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus arba ghi, beriame asafetidą, kuminą pakepiname 10-15 sekundžių, dedame morkas, papriką ir pievagrybius. Kepame kol daržovės suminkštės.
    7. Sutriname avinžirnius iki vientisos masės.
    8. Į didelį dubenį dedame avinžirnių masę, keptas daržoves, tofų, atvėsintus ryžius, riešutus, avižinius dribsnius, pagardiname sojos padažu, 3 v.š. pomidorų padažo, prieskoniais, žalumynais ir gerai permaišome.
    9. Masę dedame į sviestu patepta ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
    10. Viršų aptepame pomidorų padažu.
    11. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.
    Facebook komentarai