Vegetariški balandėliai

    0
    1333

    Iš tiesų net neprisimenu kada paskutinį kartą valgiau balandėlius… Skaniausiai juos paruošdavo močiutė…mmm… Man jų gaminimas atrodė toks sudėtingas, kad net nedrįsdavau ne tai, kad pradėti, o tiesiog apie tai pagalvoti. Bet taip jų užsimaniau, kad teko paraitoti rankoves ir kibti į darbus. Nusprendžiau, kad balandėliai ant mano stalo bus ir ne bet kokie, o kaip pas močiute, na tik vegetariški. Ir man puikiai pavyko! 

    Atsispausdinti receptą
    Vegetariški balandėliai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Morkas supjaustome šiaudeliais arba sutarkuojame.
    2. Riešutus smulkiai sukapojame.
    3. Pomidorus supjaustome kubeliais.
    4. Panyrą sutarkuojame stambia tarką.
    5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame kalendrą, ciberžolę, 1/4 a.š. asafetidos ir maišant kepiname kelias sekundes. Dedame morkas ir maišant kepame apie 10 minučių.
    6. Į keptuvę dedame pomidorus, maišant kepame 5 minutes. Įpilame šiek tiek vandens, pasūdome ir troškiname 10 minučių.
    7. Į keptuvę dedame panyrą, beriame riešutus, permaišome ir nukeliame nuo ugnies.
    8. Kopūstą nuplauname, išpjauname kotelius, dedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu (kadangi kopūstas šviežias, neviriau). Palaikome 10 minučių, atsargiai ištraukiame ir atskiriame lapus. Jei reikia, kopūstą užpilame dar kartą verdančiu vandeniu.
    9. Ant lapo dedame 1-2 v.š. įdaro (priklauso nuo lapo dydžio). Užlankstome kraštelius ir susukame.
    10. Balandėlius dedame į puodą.
    11. Likusius kopūstus supjaustome.
    12. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir apkepiname balandėlius iš abiejų pusių.
    13. Keptuvėje vėl įkaitiname 2 v.š. aliejaus beriame kopūstus ir maišant kepame, kol gražiai apskrus.
    14. Dedame pomidorų padažą, permaišome, pagardiname druska, asafetida ir maišant kepame porą minučių. Įpilame vandens, kad apsemtu kopūstus, dedame grietinę, pipirus, kario lapelius ir užverdame. Padažą pilame ant balandėlių.
    15. Troškiname ant silpnos ugnies 30 minučių.
    16. Tiekiame su bulvių koše ir grietine.
    Facebook komentarai