Žemaičių blynai su lęšių įdaru

    0
    690

    Atsispausdinti receptą
    Žemaičių blynai su lęšių įdaru
    Patiekalas Antri patiekalai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Patiekalas Antri patiekalai
    Servings
    vnt.
    Ingredients
    Instructions
    1. Bulves išverdame su lupenomis. Nulupame ir sutriname bulvių trintuve.
    2. Dubenyje sumaišome miltus, krakmolą, ciberžolę, druską ir permaišome.
    3. Beriame miltų mišinį į bulves ir užmaišome tešlą blynams.
    4. Kol verda bulves, išverdame ir lęšius kaip nurodyta ant pakuotės (man reikėjo virti 20-30 minučių), pasūdome virimo pabaigoje.
    5. Morką sutarkuojame stambia tarka ir dedame į įkaitintą su 2 v.š. aliejaus keptuvę. Maišant kepame 5 minutes, įpilame šiek tiek vandens ir troškiname 5 minutes. Išvirusius lęšius dedame į keptuvę su troškintomis morkomis, pagardiname Garam masala prieskoniais, pipirais, permaišome ir nukeliame.
    6. Formuojame paplotėlį, dedame įdarą, suspaudžiame kraštelius, suteikiame pailgą arba apvalią formą. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus, dedame blynus ir apkepame iš abiejų pusių.
    7. Tiekiame šiltus su grietine.
    Recipe Notes
    1. Lęšius reikėtu pamirkyti 20-30 min.
    2. *Stiklinė 250 ml.

     


    Facebook komentarai

    IŠREIKŠKITE SAVO NUOMONĘ

    Įrašykite savo komentarą
    Įrašykite savo vardą