„Žuvis“ tešloje

    0
    3902

    Pradėjus savo kelią link vegetarizmo, sunkiausia man buvo atsisakyti žuvies. Meluočiau, jei sakyčiau, kad nustojus ją valgyti, daugiau nesinorėjo. Norėjosi… Bet šis etapas jau praeityje 🙂
    Jei ir pas jus panašūs sunkumai, rekomenduoju išbandyti šiuos kepsnelius. Skoniu nenusileidžia žuviai tešloje. Man net skaniau. Jie skanūs ir šilti, ir šalti. Prie kepsnelių  rekomenduočiau pasidaryti padažą, pvz. Tartar ar Rančio. 
    Mes „žuvį“ tešloje valgėm su egzotiškais ryžiais, juk „žuvis“ pas mus ir „egzotiška“. Ar vertą sakyti, kad viskas dingo nuo stalo akimirksniu ir norėjosi dar? Tikrai gaminsiu dar.

    Atsispausdinti receptą
    "Žuvis" tešloje
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Servings
    asm.
    Ingredients
    Instructions
    1. Supjaustome panyrą.
    2. Nori lapus perpjauname pusiau.
    3. Į dubenį pilame kefyrą ir vandenį. Po trupučiuką beriame miltus persijotus su druska, soda bei prieskoniais ir užmaišome tiršta tešlą.
    4. Į lėkštutę įpilame šiek tiek vandens. Norį lapą perbraukiame per vandenį, kad šiek tiek sušlaptu.
    5. Įsukame panyrą į norį.
    6. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Panyro gabaliukus pamirkome tešloje ir apkepame iš abiejų pusių (apkepa labai greitai, svarbu niekur nenueiti nuo keptuvės).
    7. Tiekiame šiltus su ryžiais ar bulvių koše. Arba kaip užkandį su pasirinktu padažu.
    Recipe Notes
    1. Vietoje panyro galite naudoti tofu.
    2. Nori lapų turi būti dvigubai mažiau už panyro gabaliukus.

    Facebook komentarai