Pastatykite ant savo valgomojo stalo stiklainėlį su pankolio sėklomis (šviežiomis ar truputį pakepintomis). Kiekvieną kartą po valgio kramtykite žiupsnelį sėklų, kaip tai daro Azijos šalyse* – tai padės pagerinti virškinimą ir atgaivins kvėpavimą.

🌿Pankolio sėklos – tai vienas geriausių prieskonių apskritai, gerinančių virškinimą, stiprinančių Agni (virškinimo ugnį) nestiprinant Pita došos, taip pat spazmų mažinimui bei dujų kaupimosi pašalinimui. Taipogi pankolis subalansuoja visas tris došas.

*Pavyzdžiui, Indijoje pakepintos pankolio sėklos dažnai pateikiamos po valgio kvėpavimo atgaivinimui ir geresniam maisto įsisavinimui.

Facebook Comments
- Reklama -
DALINTIS
Ajurvedos konsultantas, ajurvedinės vegetarinės mitybos specialistas, sveiko ajurvedinio sveiko gyvenimo būdo ir mitybos propaguotojas

RAŠYKITE KOMENTARĄ

Įrašykite savo komentarą
Įrašykite čia savo vardą